Irish Coffee opskrift

Sådan gør du

Kom 1 dessertske farin i glaset og fyld trekvart op med kaffe. Rør og hæld whiskyen i og kom forsigtigt et lag letpisket fløde ovenpå.

Ingredienser

Brugerbedømmelse
 • 6,09 / 10 14 stemmer
 • Kommentarer

  Som der rigtig nok står i opskriften skal det helst være irsk whiskey (irsk whiskey staves med ey og skotsk staves med y). Personligt vil jeg helst anbefale Tullamore Dew fordi det er den oprindelige irske whiskey, som den irske barchef, Joe Sheridan, brugte da han opfandt Irish Coffee i 1942- for at give de rejsende en ekstra varm velkomst til den irske lufthavn Foynes. De fleste ved kun, at man skal bruge whisky ?og bruger gerne en billig whisky, hvilket ofte er en skotsk whisky, da det er dem, der er flest af. Forskellen er, at Tullamore IKKE har røgede undertoner i modsætning til de skotske whisky. Jeg vil beskrive Tullamore Dew, som mild og rund i smagen, med en diskret kornsødme. Den er let krydret med bløde undertoner af vanilje og eg. Jeg er meget stor fan af Irish Coffee og vil derfor gerne give mit forslag til hvordan den kan laves:
  1. Opvarm dit Irish Coffee glas ved at fylde det med varmt vand, som hældes ud igen.
  2. Kom din Whiskey i glasset.
  3. Tilsæt sukker (rørsukker eller brun farin) og fyld næsten helt op med kaffe.
  4. Rør rundt, til sukkeret er opløst.
  5. Hæld forsigtigt koldt, letpisket flødeskum i glasset, over bagsiden af en ske, så det flyder ovenpå. Det er vigtigt at du ikke rører rundt i glasset bagefter. Du får den fulde smag og duft oplevelse ved at drikke den varme kaffe og irske whiskey gennem det kolde flødeskum. (Og til os flødeskums elskere- så beholder fløden også en mere cremet smag :-) )

  I den opskrift jeg plejer at følge skal der bruges:
  2-4 cl Tullamore Dew
  1-2 tsk rørsukker eller brun farin
  stærk friskbrygget kaffe
  koldt og letpisket flødeskum

  UUUHHHHMMMM :-)
  Lækkert
  • Gæst, 16 Jul 2007
  • Rating: +0   
  det var en meget fin opskrift
  • Gæst, 26 Dec 2008
  • Rating: +0   

  Kom med en kommentar

  Irish Coffee
  Denne Irish Coffee opskrift er printet fra www.Justdrink.dk
  Print denne eller vores 1000 andre opskrifter på shots, drinks, cocktails og alkoholfrie drinks på Justdrink.dk!